ورود

ورود

?
این سایت به فروش می رسد
09126609298
نگین بم

سابقه کشت این درخت در دنیا به بیش از 5000 سال پیش رسیده و کاشت آن در ایران از بدو تاریخ و تشکیل سلسله هخامنشی معمول بوده است.

تکثیر این درخت بوسیله هسته خرما مضافتی یا بوسیله جابجا کردن پاجوشها (جوانه های خرما مضافتی) صورت می گیرد. بهترین وسیله تکثیر خرما مضافتی همان جابجا کردن درخت کوچکی است که اطراف درخت نخل مادر تولید می شود. بهترین فصل تکثیر، تابستان و ماههای تیر و مرداد است. طریقه باروری این درخت بدینصورت است که به ازاء هر 95 اصله درخت ماده ، 15 اصله پایه نر در نظر گرفته می شود و خوشه ها را از درخت نر درمی آورند و درختان ماده را باور میکنند که در اصطلاح محلی به این عمل ایوار می گویند. درخت خرما مضافتی دارای انواع مختلف می باشد و بعضی معتقدند به 400 نوع می رسد.

معمولاً اولین درختی که به ثمر می نشیند و رطب و خرما می دهد آل مهتری و آخرین هلیلی می باشد. از انواع دیگر نخل میتوان به خنیزی، مرداسنگ، هلو(halow)، سلانی، کریته(karita)، شاهانی، شکری و ... اشاره کرد. مراحل مختلف رشد میوه نخل بدین صورت است که ابتدا به صورت سفید و مانند پنیر است که به آن کور(Kuvr) می گویند و بعد به ترتیب پنگرک(Pengerak)، کنگ(kong)، رطب(retab) و بالاخره خرما مضافتی درمی آید. خرمایی که به حد رشد نرسیده منگ(meng) و خرمای خشک را سلنگ (saleng)، هسته آن را استک(estak) و سرپوش آنرا پیزگ(pizg) می گویند.

نخل درختی است که یکسال تمام می تواند هزینه زندگی یک کشاورز را تامین کند.در تابستان از میوه تازه آن ، رطب و در زمستان از خرمای آن استفاده می کنند. در سایه اش می خوابند و از الیاف و برگهای و ساقه های آن خانه و منزل به صورت لهر(Lahar) و سرگ (Serg) ساخته و از فرآوردهای آن قند خرما ، شیره خرما ، سرکه و الکل به دست می آورند. هسته خرما مضافتی مصرف غذایی برای دامها دارد و از برگ آن برای یافتن زیراندازی به نام تکTak و سبد و دیگر محصولات حصیری مانند کنتله (Kantela) بادبزن ، سرجهله ، جارو ، طناب حصیری استفاده می شود. از خوشه خرما مضافتی که به پنگ (Pang) معروف است سبد درست می کنند، از سیس خرما (Sis) (الیاف وسط شاخه ها) جهت شستن ظرف و بافتن طناب محکمی به نام پوران (Powran ) که برای بالا رفتن از درخت ساخته میشود، استفاده می شود.

1,000ریال
اشتراک گذاری:
    

نظرات (0)

نظری ارسال نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان. ثبت نام یا ورود به حساب کاربری.
0 حرف
پیوست ها (0 / 1)
موقعیت خود را به اشتراک بگذارید.
کد را وارد کنید. واضح نیست؟

درخواست تماس

برای درخواست تماس، لطفا شماره خود را وارد نمایید:
نام کامل*
لطفا نام کامل خود را وارد نمایید

شماره همراه*
شماره همراه را به صورت عددی وارد نمایید

کد امنیتی*
کد امنیتی
کد جدید کد امنیتی اشتباه است

گزارش مطلب

اگر مطلب دارای مشکلی است، آنرا گزارش نمایید:
نام کامل*
ورودی نامعتبر

توضیحات*
توضیحات را وارد نمایید

کد امنیتی*
کد امنیتی
کد جدید کد امنیتی اشتباه است

سبد خرید خالی می باشد
  •  
    آدرس:
    آدرس کوتاه شما...
  •  
    تلفن:
    تلفن شما...
  •  
    موبایل:
    موبایل شما...
  •  
    فکس:
    فکس شما...
  •  
    ایمیل:
    ایمیل شما...

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است

No Internet Connection